Veleposlaništvo RS Tirana /Kulturno sodelovanje /Nastop Dino Murtezani Project na Europe Week 2020 /

Nastop Dino Murtezani Project na Europe Week 2020

Delegacija EU v Albaniji je v luči praznovanja Dneva Evrope med 4. in 10. majem 2020 organizirala Europe Week 2020. Letos je dogodek potekal nekoliko drugače kot prejšnja leta, saj zaradi pandemije covid-19 ni bilo mogoče pripraviti kulturnih in drugih dogajanj v živo. Dogodek se je tako preselil v virtualni svet.

Vabilu k sodelovanju se je odzvalo 15 držav članic EU: Slovenija, Belgija, Bolgarija, Češka republika, Nemčija, Irska, Grčija, Francija, Hrvaška, Italija, Nizozemska, Avstrija, Poljska, Romunija in Švedska. Svoj prispevek je dala tudi Alabanija. Skupno je sodelovalo 17 glasbenikov najrazličnejših smeri in stilov ter 1 sodobni plesalec.

Europe Week 2020 je potekal pod geslom #StrongerTogether, pozival in zahvalil se je za najboljše, kar je trenutna situacija prebudila v ljudeh: solidarnost, vztrajnost in pogum. Svoje glasbene nastope so izvajalci posneli vnaprej, trajali so okoli pol ure. Vsi nastopi so še vedno dostopni na povezavi: https://www.facebook.com/pg/eu.delegation.albania/videos/.

Slovenija se je na dogodku predstavila z zasedbo Dino Murtezani Project, ki vključuje glasbenika Dina Murtezanija in klasični akustični kitarski duo Aritmijo (Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa). Ob priložnosti se jim je pridružil bobnar Andrej Tomažin.

Njihov nastop je bil predvajan na zaključni dan Europe Week 2020, v nedeljo, 10. maja ob 20. uri. Po njem je sledil italijanski sklop, kjer se je predstavil Diodato, letošnji zmagovalec Sanremskega festivala in predstavnik IT za Evrovizijsko popevko. Na koncu je vse spremljevalce/gledalce nagovoril Al Bano, znameniti italijanski popevkar.

Posnetek slovenskega nastopa je dostopen na: https://www.facebook.com/eu.delegation.albania/videos/671838020316793/ in https://www.youtube.com/watch?v=S9TgZ1hoGMc