Veleposlaništvo RS Tirana /Konzularne informacije /Pomoč pri posredovanju sredstev za vrnitev v domovino /

Pomoč pri posredovanju sredstev za vrnitev v domovino

Diplomatsko - konzularna predstavništva Republike Slovenije lahko vzpostavijo stik s sorodniki ali prijatelji državljana Republike Slovenije, ki nima zadostnih sredstev za vrnitev v domovino v primeru, da so ti pripravljeni posredovati denar ali financirati vozovnico za vrnitev v Republiko Slovenijo.

Diplomatsko - konzularna predstavništva Republike Slovenije ne morejo posoditi denarja za vrnitev. Sorodniki ali prijatelji lahko nakažejo denar na račun Diplomatsko - konzularnega predstavništva Republike Slovenije in pošljejo kopijo položnice na Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, ki jo nato posreduje veleposlaništvu.

Na podlagi tega dokazila Diplomatsko - konzularna predstavništva Republike Slovenije lahko izročijo nakazana sredstva.

Za pridobitev številke računa, kamor lahko nakažete denarna sredstva za vrnitev v Republiko Slovenijo, lahko stopite v kontakt s Konzularnim sektorjem Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije na telefonski številki (+) 386 1 478 23 05 ali po elektronski pošti konzularne-zadeve.mzz(at)gov.si oz. dežurno službo ministrstva na telefonski številki (+) 386 1 478 22 19.

Lažje in hitreje se denar lahko nakaže tudi preko za to usposobljenih podjetij, ki imajo svoje poslovalnice po vseh večjih mestih na svetu. Ta način je hiter in zanj ni potreben prihod na veleposlaništvo.