Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
13.09.2019  

Novi slovenski veleposlanik Japelj izročil poverilna pisma predsedniku Albanije

Veleposlanik Republike Slovenije v Tirani Peter Japelj je 12. septembra predsedniku Republike Albanije Ilirju Meti izročil poverilna pisma.

                                  
 
V pogovoru, ki je sledil ceremoniji, je predsednik Meta izrazil zadovoljstvo z odličnimi odnosi med Albanijo in Slovenijo. Zahvalil se je za stalno podporo, ki jo Slovenija daje Albaniji, zlasti v okviru njenih evropskih integracij in izvajanja reform.

Poudaril je pomen nadaljnjega sodelovanja na področju mladine in izmenjave med mladimi ter izpostavil, da jim je potrebno dati perspektivo. Poleg tega je izrazil upanje za krepitev dvostranskih gospodarskih odnosov, zlasti ko gre za trgovinsko izmenjavo.

                                   
 
Veleposlanik Japelj se je predsedniku zahvalil za prijazne besede in poudaril, da si bo v svojem mandatu prizadeval za nadaljnjo krepitev prijateljskih odnosov med državama. Albanija je pomemben dvostranski, regionalni in večstranski partner Sloveniji. Državi nimata odprtih vprašanj, Slovenija pa bo še naprej podpirala Albanijo na vseh potrebnih področjih, posebej v luči njene vloge kot dejavnika stabilnosti v regiji. Strinjal se je z izraženo potrebo, da bi več pozornosti dali agendi mladih ter da bi gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Albanijo postavili na višjo raven.