Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
24.08.2022  

Izšla je nova številka revije Sinfo

Sinfo, promocijska revija v angleškem jeziku, ki jo izdaja Urad vlade za komuniciranje, prinaša zanimive prispevke s področja kulture, športa, znanosti, gospodarstva in turizma. V novi številki predstavljamo ključne prioritete vlade in med drugim temami izpostavljamo Svetovno prvenstvo v odbojki za moške.

V mesecu juniju je prisegla nova slovenska vlada, ki jo vodi dr. Robert Golob. Predstavljamo ključne prioritete in vizijo vlade. Veliko pozornosti namenjamo tudi športu, saj je pred nami Svetovno prvenstvo v odbojki za moške – odličen športni spektakel, ki ne bo samo športna predstava, ampak tudi priložnost za promocijo Slovenije, povezovanje, izmenjavo izkušenj in medkulturno sodelovanje. Slovenci lahko zase brez dvoma rečemo, da smo šampioni. In ne samo v športu. Tudi v literaturi, znanosti, kulturi.

Poleg že omenjenih tem v nadaljevanju predstavljamo tudi usmeritve slovenske zunanje politike, aktivnosti v Evropskem letu mladih, načrte za projekt »Slovenija, častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu 2023«, slovensko kulinariko in gospodarstvo.

Vabljeni k branju nove številke revije Sinfo (v angleščini)!