Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
09.06.2016  

Tirana, 1. do 8. junij 2016 - Predstavitev zgodovinskega programa slovenskih lutkovno animiranih filmov na festivalu dokumentarnega filma (DokuTiff) v Tirani in udeležba slovenskih predstavnikov


Na letošnjem festivalu dokumentarnega filma DokuTiff , ki je potekal med 1. in 8.6.2016 v Tirani, je bil dne 4.6.2016 predstavljen zgodovinski program slovenskih lutkovno animiranih filmov. Predvajanih je bilo 7 slovenskih lutkovno animiranih filmov, ki so bili narejeni med leti 1952 in 1962. Ob tej priložnosti je veleposlaništvo  pripravilo sprejem.
Program je v sodelovanju z Arhivom RS predstavil Igor Prassel, sicer tudi član mednarodne žirije DokuTiff  za kratki in srednjemetražni film.

V tekmovalni del DokuTiff  je bil izbran dokumentarni film 'Smeh' Augusta Braatza, študenta 3. letnika AGRFT, ki se je kot režiser in scenarist filma udeležil prestavitve  2.6.2016. Film je bil narejen v produkciji AGRFT s pomočjo RTVSLO in VIBA in  financiran s strani Slovenskega filmskega centra.

Otvoritve festivala 1.6.2016  se je udeležila veleposlanica Lea Stančič, predstavitve zgodovinskega  programa slovenskih lutkovno animiranih filmov in sprejema, ki ga je organiziralo veleposlaništvo 4.6.2016, pa namestnica Maša Šiftar.

Udeležbo Igorja Prassela in Augusta Braatza na DokuTiff sta sofinancirali Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Povezava na spletne strani festivala:
http://www.tiranafilmfest.com/