Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
28.04.2016  

Vlora, 5. do 8. aprila 2016 - Prvi del projekta o pripravi EU in drugih mednarodnih projektov, ki ga v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja izvaja Center za evropsko prihodnost (CEP) v Albaniji v sodelovanju z ameriško razvojno agencijo USAID, je b

Prvi del projekta o pripravi EU in drugih mednarodnih projektov, ki ga v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja izvaja Center za evropsko prihodnost (CEP)  v Albaniji v sodelovanju z ameriško razvojno agencijo USAID,  je bil izveden v obliki delavnice  od 5. do 8. aprila 2016 v Vlori.  Delavnica 'Od ideje do zmagovitega projekta' je bila namenjena usposabljanju predstavnikov občin in drugih organov,  ki pripravljajo projekte, s katerimi kandidirajo na razpisih EU ali drugih mednarodnih organizacij.
Ob otvoritvi delavnice  je prisotne pozdravila veleposlanica Lea Stančič. 7. aprila 2016 je udeležence obiskala slovenska evropska poslanka Tanja Fajon, ki se je na povabilo  veleposlaništva v okviru obeležitve  25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije  v Albaniji mudila na 3 dnevnem obisku.

Štiridnevno delavnico so zasnovali in izvedli slovenski strokovnjaki Slavka Zupan, Gorazd Jenko in Dimitrij Pur ter direktorica albansko-slovenskega Balkanskega centra za sodelovanje in razvoj (BCCD) Elvana Zhezha. S strani CEP je projekt  koordiniral Andrej Vrčon.
24 udeležencem delavnice iz lokalne, regionalne in nacionalne upravne ravni so bile predstavljene različne možnost financiranja,  seznanjeni so bili s pripravo projektov ter  razumevanjem in izvajanjem projektnega ciklusa. Posebna pozornost je bila namenjena konkretni zasnovi projektov.