Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
26.08.2022  

Slovenija - dežela vrhunskih športnikov

Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in s Slovensko turistično organizacijo priložnost svetovnega prvenstva v odbojki za moške izkorišča za pričetek promocijske kampanje Slovenije – dežele vrhunskih športnikov.

Slovenija bo med 26. avgustom in 7. septembrom prizorišče svetovnega prvenstva v odbojki za moške, ki ga gosti skupaj s Poljsko. Slovenija bo gostila štiri od šestih predtekmovalnih skupin, s čimer bo vsaj v prvem delu gostila 16 od skupno 24 držav udeleženk.

Odbojkarski zvezi Slovenije je zaradi svojega ugleda kot odlične organizatorke tekem najvišjega ranga uspelo poleg originalnih dveh skupin pridobiti organizacijo še dveh dodatnih skupin. Sledile bodo tekme osmine finala in tudi četrtfinalna obračuna.

Uspehi slovenskih odbojkaric in odbojkarjev so rezultat dolgoletnega in sistematičnega delovanja Slovenije na vzpodbujanju fizične kondicije mladih preko šolske telesne vzgoje in gibanja, vlaganja v športno infrastrukturo na državni in lokalni ravni ter na dejstvo, da je v Sloveniji odbojka ena od najbolj množičnih in najhitreje razvijajočih se športnih panog. Organizirano jo igrajo v 88 klubih, v katerih vadi več kot 5000 mladih odbojkaric in odbojkarjev. Med dekleti je odbojka celo najbolj priljubljena športna panoga, zelo radi jo igrajo tudi številni rekreativci.

Za Slovenijo lahko na splošno rečemo, da je športna dežela. To dokazujejo tudi odlični dosežki naših športnikov v drugih panogah, športniki pa so največji ambasadorji naše države.

V okviru svojih promocijskih aktivnosti Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in s Slovensko turistično organizacijo priložnost svetovnega prvenstva v odbojki za moške izkorišča za pričetek promocijske kampanje Slovenije – dežele vrhunskih športnikov.