Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
31.01.2022  

Javni poziv za podelitev nagrade Zlata čebela 2022

Odbor za podeljevanje nagrade Zlata čebela poziva k podaji predlogov za podelitev nagrade Zlata čebela 2022.

Predmet javnega poziva je zbiranje predlogov za podelitev nagrade Zlata čebela 2022 kot najvišje državne nagrade Republike Slovenije za izjemne dosežke na področju ohranjanja čebel in drugih opraševalcev, zaščite čebel in drugih opraševalcev ter ozaveščanja o njihovem pomenu za trajnostno kmetijstvo, zagotavljanje prehranske varnosti, ohranjanje okolja in biotske raznovrstnosti, kulturne dediščine ter zdravja ljudi.

Za nagrado Zlata čebela se upoštevajo projekti oziroma dosežki na področju ohranjanja čebel in drugih opraševalcev, ki so bili objavljeni v zadnjih sedmih letih pred predlaganjem.

Namen javnega poziva je opozoriti na prispevek posameznikov, pravnih oseb ali mednarodnih organizacij ter s tem spodbuditi javnost k ohranjanju in varovanju čebel in drugih opraševalcev ter dvigniti njihovo prepoznavnost in okrepiti ozaveščanje o dolgoročnem pomenu, ki ga imajo.

Nagrado lahko prejme državljan Republike Slovenije ali tuji državljan, pravna oseba ali druga organizacija s sedežem v Republiki Sloveniji ali tujini ali mednarodna organizacija. Prejemnik nagrade prejme denarno nagrado, kipec in listino. Nagrado podeli odbor, izroči pa predsednik Republike Slovenije 20. maja 2022.

Javni poziv bo odprt do vključno torka, 15. marca 2022.

>>> Prijavni obrazec in več informacij