Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
04.03.2013  

Možnost izdaje slovenske osebne izkaznice v tujini

 

Od 1. marca 2013 dalje lahko državljani Republike Slovenije, ki stalno ali začasno prebivajo v tujini, oziroma se nahajajo v tujini in se zaradi zdravstvenih ali drugih upravičenih razlogov ne morejo vrniti v domovino, zaprosijo za izdajo osebne izkaznice na slovenskih diplomatsko-konzularnih predstavništvih.

 

Državljani Republike Slovenije lahko vlogo za izdajo osebne izkaznice oddajo na slovenskih diplomatsko-konzularnih predstavništvih na naslednjih lokacijah: Celovec, Cleveland, München, Trst, Ankara, Atene, Beograd, Berlin, Bern, Brasilia, Bratislava, Bruselj, Budimpešta, Bukarešta, Buenos Aires,  Canberra, Dunaj, Haag, Kairo, Kijev, Kopenhagen, London, Madrid, Moskva, New Delhi, Ottawa, Pariz, Peking, Podgorica, Praga, Priština, Rim, Sarajevo,  Skopje,  Tel Aviv, Tirana, Tokio, Varšava, Washington, Zagreb,  New York in Stuttgart.

 

Osebne izkaznice, za katere bo podana vloga v tujini, bodo prosilcem v tujini tudi vročene. Na navedenih diplomatskih predstavništvih in konzulatih lahko državljani naznanijo tudi morebitno pogrešitev, izgubo ali krajo osebne izkaznice v tujini.