Ambasada e Republikës së Sllovenisë /Lajme /
20.05.2020  

Mëngjes me mjaltë në rezidencën e Ambasadorit në 20 maj, Ditën Botërore të Bletëve

Në Ditën Botërore të Bletëve, e cila festohet në 20 maj, Ambasadori Peter Japelj përgatiti një mëngjes mjalti për fëmijët (dhe prindërit e tyre) që frekuentojnë kopshtin e fëmijëve në Tiranë, ku merr pjesë edhe vajza e Ambasadorit.

Mëngjesi i mjaltit u mbajt në ambientet e Rezidencës - sipas rregullave në fuqi në Shqipëri për të parandaluar përhapjen e infeksionit covid-19. Grupi ishte i kufizuar në 10 fëmijë dhe prindërit e tyre.

Mëngjesi u përgatit nga familja e Ambasadorit me mjaltë shqiptar (Shqipëria ka një traditë të gjatë të prodhimit të mjaltit). Fëmijët bënë vizatime me temën e bletëve dhe luajtën lojëra tematike.