Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
17.12.2020  

Sprejem za Slovence v Albaniji ob dnevu samostojnosti in enotnosti RS ter obeležitev 10. obletnice odprtja VTI

VP Peter Japelj in soproga Renata Japelj Marmulaku sta na veleposlaništvu gostila manjši sprejem za Slovence v Albaniji in osebje veleposlaništva v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti RS ter ob 10. obletnici odprtja veleposlaništva RS v Tirani.

                                

V svojem nagovoru je VP Japelj izpostavil, da letos mineva točno 30 let od plebiscita, na katerem smo se Slovenci odločili za samostojno državo Slovenijo. Žal je zaradi epidemije covida-19 letos praznovanje tega pomembnega datuma nekoliko spremenjeno in okrnjeno. Izrazil je veselje, da lahko kljub temu v živo in ob upoštevanju vseh protokolov pozdravi sorojake in prijatelje Slovenije.

                                 

Ob 10. obletnici delovanja VTI je izrazil posebno zahvalo vsem, ki so do sedaj odlično sodelovali z veleposlaništvom in zaželel še veliko plodnih let za slovensko-albanske odnose. Dejal je, da med državama obstaja veliko neizkoriščenih priložnosti za krepitev sodelovanja. Izrazil je upanje, da se bodo projekti, ki so v letošnjem letu zastali zaradi globalne situacije, lahko čim prej realizirali.

                                  

Na sprejemu smo postregli s slovensko potico, ki jo je spekla soproga veleposlanika in s slovenskimi vini.